Appartementen

Het Plattelandshoés heeft de beschikking over 10 appartementen, waarvan 8 met een eigen logeerkamer.

Inrichting appartementen

Alle appartementen zijn volledig ingericht naar de behoeften van onze gasten. In principe hoeft u dus alleen maar uw persoonlijke benodigdheden mee te brengen.

Eigen inrichting

In de periode dat u bij ons verblijft, kunt u het appartement als 'van u' beschouwen. U kunt het aankleden met kleine, eigen spullen. Het plaatsen van eigen meubilair kan eventueel in overleg met en na goedkeuring door de coördinator. Ieder appartement heeft een eigen nummer en een naambordje met de naam van de gast.

Keukenblok

Elk appartement beschikt over een keukenblok met kookplaat, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, koelkastje en 4-persoons serviesgoed, dat naar believen gebruikt kan worden. We gaan ervan uit, dat er na het gebruik gezorgd wordt voor de afwas en het opbergen van het uit het appartement gebruikte servies en keukengerei (net als thuis).

TV, radio en WiFi

In ieder appartement kunt u gebruik maken van televisie (kanalen Ziggo), radio (via tv) en WiFi.

Tuin en terras

Alle gasten en hun bezoek kunnen vrij gebruik maken van de leeftuin. De appartementen op de begane grond hebben tuindeuren met aansluitend een tuinterras met tuinmeubels en een parasol. De gasten zonder eigen terras kunnen gebruik maken van het algemene terras bij de grote zaal of van de bankjes buiten.

Bezoek

Bezoek is altijd van harte welkom. Er zijn geen vaste bezoektijden. U bepaalt zelf wanneer en hoeveel bezoek u wilt ontvangen. Bezoekers mogen uiteraard geen overlast voor de andere gasten veroorzaken en ook dienen ze de algemene uitgangspunten van rust in een hospice/ verblijfshuis te respecteren.

Samen wonen

De appartementen 1 tot en met 8 beschikken over 2 slaapkamers en 2 badkamers. Daardoor is het mogelijk dat mantelzorgers en/of familieleden dag en nacht bij de gast in het appartement kunnen verblijven en zó op een eigen, vertrouwde manier aandacht en zorg kunnen verlenen bij het afscheidsproces (palliatieve zorg), of het tijdelijk verblijf in het Plattelandshoés (respijt- en overbruggingszorg). Hierbij worden zij ondersteund, ontlast en ontzorgd door professionals en vrijwilligers van het Plattelandshoés.